Een sportieve dag voor een inclusieve samenleving

19 juni 2023

Vrijdag 16 juni vond alweer de 21e editie van het Jan Last voetbaltoernooi plaats bij Sportpark 'Faas Wilkes' in Rotterdam.

Jaarlijks hoogtepunt

Het Jan Last toernooi is voor alle deelnemers een jaarlijks hoogtepunt waar ze al ver van tevoren naar toeleven. Voor velen telt vooral de beleving. Maar voor de meer getalenteerde voetballers gaat het zeker ook om de prijzen! Dit jaar werden de prijzen uitgereikt door de Rotterdamse journalist Sander de Kramer. Tientallen teams, bestaande uit mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking, maar ook verwanten, Pameijer medewerkers en medewerkers van verschillende bedrijven waar wij mee samenwerken, streden op deze zonovergoten dag om de eervolle winst. Het toernooi werd georganiseerd in samenwerking met Sportclub Xerxes.

(Lees verder onder de foto.)

Pameijer-Jan-Last-toernooi3.jpg

Het toernooi

Al meer dan twintig jaar wordt het toernooi georganiseerd ter ere van oud Pameijer directeur en groot voetballiefhebber Jan Last. Jan heeft veel betekend op het gebied van zorgvernieuwing en was een groot voorvechter van een inclusieve samenleving. Na zijn overlijden is het Jan Last voetbaltoernooi georganiseerd om hem te eren. Een toernooi waar iedereen aan mee kan doen en waar geen onderscheid wordt gemaakt tussen cliënt en niet-cliënt: iedereen is gelijk. Naast het voetbaltoernooi, waren er nog allerlei activiteiten op het terrein, zoals walking-voetbal en andere leuke spelactiviteiten.

Inclusieve samenleving

Pameijer bouwt al meer dan 97 jaar aan een inclusieve samenleving. Arend Vreugdenhil, bestuurder bij Pameijer: “Pameijer staat voor een samenleving waarin iedereen een bijdrage kan leveren. Dat begint bij elkaar ontmoeten, zoals bij een vereniging. Het jaarlijkse Jan Last voetbaltoernooi is dan ook een prachtig evenement waar cliënten, medewerkers, verwanten en andere betrokkenen van Pameijer bij elkaar komen en een mooie sportieve middag beleven. Namens de raad van bestuur bedank ik iedereen die zich vandaag heeft ingezet voor de lach op het gezicht van al onze cliënten.”

Pameijer-Jan-Last-toernooi1.jpg

Fotografie door Vincent van Dordrecht.

Vertel het door